Una comitiva del PP, encapçalada per Alejandro Fernández i Cayetana Álvarez de Toledo, s'ha encarat aquest dijous al migdia amb desenes d'estudiants de la UAB que han intentat impedir l'acte de l'entitat unionista S'ha Acabat. Els populars s'han enfrontat als manifestants que els barraven el pas, en un forcejament que ha provocat moments d'alta tensió fins que la comitiva ha aconseguit accedir a la sala. Instants abans de l'acte, Álvarez de Toledo ha acusat els manifestants de ser "mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris", tot assegurant que tenen la universitat "segrestada". "Els exigim que se'n vagin a la biblioteca, a pensar, a llegir, i a aprendre que existeixen diferents opinions. Això és la democràcia", ha afegit.

En el moment d'arribada dels populars a la UAB, mig centenar de manifestants bloquejaven l'accés al teatre de la universitat, impedint també el pas de l'entitat S'ha Acabat, que era l'organitzadora de l'acte on ha participat el PP. Crits de "fora feixistes" s'han repetit de forma constant, en unes proclames que han anat a més quan la comitiva del PP i els organitzadors han volgut entrar a la sala a la força.

El forcejament, amb el candidat del PP a les eleccions municipals de Barcelona, Josep Bou, a primera fila, ha pressionat diversos manifestants contra les parets que delimitaven les escales d'accés al teatre. Després de nombroses empentes i insults, l'equip de seguretat ha permès el pas dels populars i dels membres de S'ha Acabat, que han tret pit davant els manifestants un cop havien superat la barrera humana.

Finalment, també ha intervingut la unitat ARRO dels Mossos d'Esquadra, que ha obligat els estudiants antifeixistes a fer marxa enrere amb empentes i alguns cops de porra.

«Un espectacle dantesc»

En una atenció als mitjans convocada en el moment d'arribar a la UAB, Cayetana Álvarez de Toledo no ha acceptat preguntes de l'actualitat política i s'ha centrat en criticar la presència de manifestants antifeixistes. "No és normal acudir a una universitat pública en plena democràcia i trobar-nos amb un espectacle dantesc de joves mocosos totalitaris, senyorets reaccionaris, subvencionats i consentits" ha assegurat, mentre els ha acusat de voler "segrestar un espai públic que ha de ser el temple del saber, l'educació, el debat i la informació".

«Són mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris»

«Són mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris»

La candidata dels populars per Barcelona a les eleccions generals ho ha considerat "absolutament intolerable" i ha advertit que el PP "no cedirà ni un mil—límetre en la defensa del debat, del dret a saber, a discrepar i a pensar". A parer d'Álvarez de Toledo, els manifestants "pretenen que es deixi de pensar" i els ha instat a "anar a la biblioteca", davant el somriure sorneguer del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. Els líders populars han remarcat el seu suport a l'entitat S'ha Acabat.