La Premi Nobel de la Pau Jodi Williams ha defensat que s'estan vulnerant els drets dels dirigents independentistes empresonats per impulsar l'1-O i ha alertat que, si no se'ls defensa ara, més endavant, uns altres seran el que hauran de ser defensats.

"Cal defensar els drets humans dels presos polítics perquè qui ens defensarà a nosaltres quan vinguin per nosaltres?", ha advertit en una declaració institucional juntament amb el president del Parlament, Roger Torrent.

"Estic contenta de ser aquí (a Catalunya) per defensar els drets dels presos polítics", ha dit, i ha expressat que els drets humans cal defensar-los globalment.

El president ha agraït la seva presència al Parlament on compareixerà davant la Comissió de Drets Civils i Polítics que se celebra aquest divendres a la Cambra catalana: "Vull agrair-li també el seu compromís amb la pau i els drets humans durant tota la seva vida".

Ha recordat que onze dels dotze processats són o han estat membres de la cambra i que un d'ells és l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que suposa "la primera presidenta d'una cambra detinguda".

"La millor manera de defensar els drets polítics i civils és exercir-los. Per això, els catalans continuarem sortint al carrer", ha expressat el president que ha demanat una solució dialogada que acabi en un referèndum.