La Radiotelevisió Espanyola (RTVE) va confirmar ahir que celebrarà el dimarts que ve, 16 d'abril, un debat electoral a sis en què participaran tots els partits que tenen grup parlamentari propi (PP, PSOE, Unidos Podemos, Ciudadanos, ERC i PNB) i que s'emetrà en directe a partir de les 10 de la nit a La 1, el Canal 24 horas, RNE i RTVE.es.

La corporació pública va fer aquest anunci després que el president del Govern, Pedro Sánchez, acceptés fer un debat a cinc el proper dia 23 d'abril a Atresmedia amb els candidats del PP, Podemos, Ciudadanos i Vox, l'únic en què participarà el candidat socialista a la Presidència de l'Executiu.

El mes de febrer passat, RTVE va proposar la celebració d'un debat a quatre, de cara als comicis generals del proper 28 d'abril, amb la participació de Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP), Pablo Iglesias (Unidos Podemos) i Albert Rivera (Ciudadanos) per al 22 d'abril i que s'emetria a La 1 de TVE.

En paral·lel, la corporació va oferir també un debat a sis amb els representants dels partits amb grup parlamentari propi el dimarts 16 d'abril. Així, RTVE ha confirmat que el periodista Xabier Fortes serà qui moderarà el debat, que tindrà lloc a l'estudi 1 de Prado del Rey.

En aquesta trobada electoral participaran representants del Grup Parlamentari Popular, del Grup Parlamentari Socialista, del Grup Parlamentari Confederal d'Unidos Podemos, del Grup Parlamentari de Ciutadans, del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya i del Grup Basc, EAJ-PNB.

D'altra banda, el dilluns que ve, 15 d'abril, oferirà un debat electoral entre els candidats per Barcelona dels partits amb representació al Congrés: Jaume Asens (comuns), Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Meritxell Batet (PSC), Cayetana Álvarez de Toledo (PP) i Inés Arrimadas (Ciutadans).