El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que condemna «sempre qualsevol acció violenta o atac a la llibertat d'expressió», amb referència a l'intent de boicot que va patir ahir dijous la cap de llista del PP per Barcelona per al 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo.

«Volem llibertat d'expressió per a tots», va contestar Torra a preguntes dels periodistes, en la seva compareixença al Palau de la Generalitat al costat del premi Nobel de la pau Jody Williams.

L'incident va tenir lloc dijous quan mig centenar d'estudiants van intentar evitar la celebració d'un acte a la Universitat Autònoma de Barcelona organitzat per l'associació S'ha Acabat! i al qual assistia Álvarez de Toledo.

Els estudiants van bloquejar l'accés per les escales al crit de «feixistes».

Símbol feixista

La número dos de JxCat a les eleccions generals, Laura Borràs, va manifestar ahir que la seva formació «detesta» qualsevol forma de violència o insult, però que «la gent que busca problemes, els troba».

Borràs va afirmar que el que va passar a la UAB «són gestos que no representen la població catalana», però va posar èmfasi en el «símbol feixista» que van captar les càmeres entre els assistents a l'acte d'Álvarez de Toledo a la UAB.

El Govern central també va lamentar l'incident, i va insistir que cal més «diàleg».