El cap de llista de JxCat al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, ha posat la necessitat que el port de Palamós sigui frontera Schengen com a exemple de «per què cal fer República» davant «els enganys» de l'Estat. El candidat va afirmar ahir que desbloquejar la declaració i fer que el port sigui punt d'entrada i sortida de turistes de fora la Unió Europea permetria impulsar «la riquesa» no només del municipi sinó també de tota la demarcació. Alonso-Cuevillas, però, va recordar que aquesta reivindicació ja fa setze anys que s'arrossega, i que estan «farts» dels «enganys i promeses incomplertes» dels successius governs estatals, tant populars com socialistes. «Per això, amb aquestes eleccions hem de fer efectiu el mandat de l'1-O», va assegurar.

El cap de llista al Congrés de JxCat per Girona va visitar ahir el port de Palamós. Des d'allà, Alonso-Cuevillas va reivindicar la necessitat que les instal·lacions puguin ser frontera Schengen. L'any passat, el port va rebre 46 escales de creuer, que van portar 46.000 turistes. Aquest 2019, la xifra s'incrementarà fins als 54.000.

Alonso-Cuevillas va considerar que si Palamós fos frontera exterior Schengen el nombre de creueristes encara seria més gran. I no només això, sinó que la declaració també aportaria «riquesa».