El Parlament d'Egipte va aporvar ahir les esmenes constitucionals, inclosa la que amplia el nombre de mandats del president, la qual cosa podria permetre que l'actual mandatari, Abdel Fattah al-Sisi, romangui en el poder fins al 2030.

D'aquesta forma, s'amplien els mandats de quatre a sis anys durant dos períodes consecutius, al mateix temps que es permet al president actual presentar-se a un tercer mandat quan acabi els anteriors, la qual cosa passaria a partir el 2024.

L'esmena permet a Al-Sisi presentar-se a dos mandats més de sis anys una vegada finalitzi el seu mandat actual el 2022. En la resta de casos, només permet que un president romangui dos mandats en el càrrec.

Així mateix, el Parlament ha aprovat altres esmenes que instauraran una quota del 25% dels escons per a candidates, a més de tornar a instaurar el lloc de vicepresident, segons informa el diari egipci Al-Ahram.

La votació suposa un gran pas cap endavant per aprovar aquests canvis constitucionals, que hauran de ser sotmesos a referèndum, una votació que previsiblement se celebrarà la setmana que ve.

Encara que les veus crítiques temen que els canvis donin més influència a l'Exèrcit sobre la vida política a Egipte, els seguidors d'Al-Sisi asseguren que aquestes reformes són necessàries per donar temps al dirigent per desenvolupar i completar els seus projectes principals i reformes econòmiques.