L'exvicepresident del Govern i actual cap de llista d'ERC a les eleccions del 28A, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest divendres que el seu partit no facilitarà, posant línies vermelles al diàleg, un govern d'extrema dreta, però ha advertit al PSOE que "no regalarà res" i que "no renunciarà al referèndum".

En una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i realitzada mitjançant videoconferència des de la presó de Soto del Real (Madrid), Junqueras ha subratllat que ERC vol guanyar les eleccions per forçar el diàleg entre els governs espanyol i català i convertir el "mai, mai, mai" de Pedro Sánchez (PSOE) a l'autodeterminació en un "sempre, sempre, sempre".

"Qualsevol demòcrata europeu té l'obligació d'intentar evitar que hi hagi governs d'extrema dreta al seu país", ha subratllat Junqueras en la seva primera roda de premsa realitzada des que va entrar a la presó, al novembre del 2017, per la qual cosa: "ni per acció ni per omissió facilitarem un govern" d'aquest tipus.

Junqueras diu que no es pot donar "per feta" una sentència de l'1-O condemnatòria

El president d'ERC i cap de llista a les eleccions espanyoles, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres que no pot donar per feta una sentència de l'1-O condemnatòria perquè no es poden condemnar persones "innocents". En roda de premsa a l'ACN en videoconferència des de la presó de Soto del Real, Junqueras ha dit que no tindria cap sentit donar-ho per fet perquè seria "dolent", "injust" i "contrari al dret".

Pel que fa a la resposta que haurien de tenir les institucions catalanes davant d'una possible sentència condemnatòria, Junqueras s'ha limitat a emplaçar-les a governar. El republicà ha lamentat que "les clavegueres de l'Estat hagin actuat en contra de Podem" i ho ha titllat d'"escàndol". En aquest sentit ha recordat que ja havien actuat contra ERC però que, tot i això, "resisteixen".