Una dona de 29 anys ha mort aquest dijous a Irlanda del Nord, al Regne Unit, en un tiroteig que la Policia ha descrit com un "atemptat terrorista" que s'ha registrat a la localitat de Londonderry, segons ha informat el diari local 'The Guardian'.

Les forces de seguretat, que han fet una crida a la calma, han indicat que s'han sentit diversos trets a l'àrea de Creggan després que diversos vehicles fossin incendiats presumptament pel llançament de desenes de còctels molotov en el marc d'un seguit d'aldarulls.

Alan Hutton, del Servei de Policia d'Irlanda del Nord (PSNI, en anglès), ha explicat que els agents han acudit al lloc dels fets després de ser avisats que algú havia resultat ferit.

"Em sap greu confirmar que els trets d'aquesta nit a Creggan han acabat amb la vida d'una dona de 29 anys", ha expressat l'agent Mark Hamilton. "Ho estem tractant com un atemptat terrorista i hem obert una investigació per assassinat", ha afegit.

Diversos testimonis han asseverat que les forces de seguretat han traslladat la jove a un hospital de la zona, on s'ha confirmat posteriorment la seva defunció. Els aldarulls s'haurien produït en resposta a una batuda duta a terme per un gran nombre d'agents en un habitatge de la zona.

Gary Middleton, dirigent del Partit Unionista Democràtic (DUP) i diputat per aquesta circumscripció, ha qualificat l'incident de "lamentable". "Terribles escenes de violència s'han vist aquesta nit a Creggan. La població i el PSNI s'han vist en perill pels qui volen destruir comunitats", ha afirmat en el seu compte de Twitter.

El passat 21 de gener, la Policia britànica va detonar de manera controlada una furgoneta robada que estava abandonada en una via de circumval·lació de Londonderry/Derry.

Dies abans els agents havien engegat una operació de seguretat després de registrar-se un atemptat amb cotxe bomba a la ciutat nord-irlandesa, que es va saldar sense morts ni ferits.

Els Acords de Divendres Sant del 1998 van posar fi en bona mesura a tres dècades de violència a l'Úlster entre protestants, que volien formar part del Regne Unit, i catòlics, partidaris de la unificació amb Irlanda, però ha continuat havent-hi actes de violència esporàdics.