L'operació sortida de Setmana Santa està complicant la circulació a la carretera C-16, a Berga. Els problemes es focalitzen en una zona de cinc quilòmetres, concretament entre els pk 99,00 - 95,00 en senti nord, cap a Bagà, segons informa el Servei Català de Trànsit. Les retencions han començat aquest matí als voltants de les 11.00h.

Tres de cada quatre vehicles que havien de sortir de l'àrea de Barcelona entre aquest dijous a la tarda i divendres a la tarda en l'operació sortida de Setmana Santa ja ho havien fet a les aquest divendres a les 10h del matí.

Concretament, es tracta d'un total de 265.265 cotxes, un 76,9% dels 345.000 previstos. En el dispositiu especial de trànsit, Mossos ha incrementat el nombre de vehicles de paisà, que arribaran a un centenar durant la segona fase. El dispositiu de seguretat inclou 1.666 agents, 1.410 controls preventius i tres mitjans aeris.

Es preveu que 557.000 vehicles retornin entre diumenge al migdia i dilluns a la matinada. L'operació sortida no ha generat problemes de circulació.

Un dels punts amb retencions és a la Ronda Litoral, que té dos carrils tallats en sentit Llobregat i provoca cues des del Nus de la Trinitat. En sentit Besòs també hi ha un carril tallat i aturades des de Sant Adrià.

Dijous a la tarda, només es van produïr retencions puntuals en algunes carreteres properes a la costa, com la N-340, la C-31 o la C-14, o en direcció al Pirineu, com la C-16 al túnel del Cadí .