Irlanda del Nord va anunciar la detenció de dos homes joves en relació amb la mort de la periodista Lyra McKee, després que aquesta rebés un tret durant els disturbis que van tenir lloc divendres a la matinada a Derry. Els dos homes van ser detinguts sota la legislació antiterrorista i se'ls va traslladar a una comissaria de policia de Belfast per interrogar-los.

La policia d'Irlanda del Nord havia difós divendres imatges de l'incident captades per càmeres de seguretat amb una crida a possibles testimonis. «Hem rebut un gran nombre de trucades i d'informacions», va explicar un dels investigadors, Jason Murphy. «La gent ha vist el tirador», va explicar, tot afegint que «les respostes al que ha passat estan entre la població local».

La policia local, que estava realitzant una batuda a la zona per trobar armament que havia de ser utilitzat durant el cap de setmana, va catalogar el succés com a terrorisme i va apuntar, segons la primera línia d'investigació, que «el més probable» era que els responsables fossin integrants del nou IRA.

Els agents, que estaven sobre avís per la proximitat de l'aniversari de l'Alçament de Pasqua, fixat per a demà i moment de l'any en què els dissidents republicans estan més actius, estaven escorcollant les cases als barris de Mulroy Park i Galliagh quan van ser atacats amb còctels Molotov, fet que va provocar l'incendi de diversos cotxes i va posar en perill la vida d'agents i transeünts.

Cap a les 11 de la nit, els disturbis van anar a més i un home emmascarat va obrir foc contra els agents amb una pistola, segons es va poder veure en una gravació feta amb un telèfon mòbil i tal com va confirmar després el Servei de Policia d'Irlanda del Nord. Durant el tiroteig, Lyra McKee, que estava cobrint la batuda i la violència generada a partir d'aquesta, va buscar refugi al costat de les forces de seguretat de la mateixa manera que altres companys de professió, però va rebre un tret quan es trobava a prop d'un vehicle policial 4x4.

Derry és tristament cèlebre pel Diumenge Sagnant del 30 de gener del 1972.