Els partits polítics coincideixen a eliminar l'índex de revalorització de les pensions, segons una anàlisi feta per Willis Towers Watson de les propostes de les formacions polítiques per abordar la situació de les pensions.

D'altra banda, la majoria dels partits també coincideixen que s'ha de mantenir l'actual sistema de repartiment, excepte la formació de Santiago Abascal (Vox) que proposa un canvi estructural del sistema.

Respecte a l'edat de jubilació, Unidas Podemos és l'única formació que proposa restablir l'edat de jubilació als 65 anys i permetre l'accés a edats inferiors amb més de 35 anys cotitzats sense penalització, sobretot per a sectors «especialment durs i precaris».

Sobre el càlcul de la pensió, el PP vol augmentar progressivament el nombre d'anys fins a arribar a tota la vida laboral, mentre que Podemos vol que els anys de còmput siguin de lliure elecció entre tots els de la vida laboral i Vox advoca per aplicar exempcions de tributació de les pensions en l'IRPF.

D'altra banda, pel que fa a la revaloració, PP, PSOE i Podemos coincideixen a tenir en compte l'IPC per incrementar aquesta prestació, tot i que la formació que lidera Pablo Casado aposta perquè també es tinguin en compte altres indicadors i la de Pedro Sánchez aclareix que ha de ser l'IPC real. Podemos i el PSOE coincideixen que s'han d'incrementar més les pensions mínimes i no contributives. En aquest punt, Ciutadans assegura que mantindrà el poder adquisitiu de les pensions presents i futures i Vox diu que vol una pensió mínima que es revaloritzi amb el cost de la vida.

Pel que fa al dèficit, la formació que lidera Albert Rivera vol que es garanteixi la sostenibilitat del sistema a llarg termini, mentre que el PP vol eliminar-lo separant-ne les fonts de finançament. El PSOE també vol eliminar-lo, però redefinint-ne les fonts de finançament i incrementant l'aportació de l'Estat, mentre que Podemos aposta per revisar l'actual sistema de reduccions i bonificacions i per eliminar les bases màximes de cotització.