El còmic Volodímir Zelenski s'ha imposat en la segona volta de les eleccions presidencials d'Ucraïna, celebrades ahir, amb el 73,23% dels vots, molt per sobre del 24,44% que va aconseguir el mandatari actual, Petró Poroixenko, segons les dades publicades per la Comissió Electoral amb el 99,34% dels sufragis escrutat.

Zelenski va guanyar Poroixenko en totes les regions d'Ucraïna excepte a Lviv, on el mandatari sortint va aconseguir el 62% dels sufragis i Zelenski va quedar-se amb el 34% de les paperetes, segons va informar l'agència de notícies Interfax-Ucraïna. El 2,31% dels vots van ser declarats nuls.

Les primeres enquestes a peu d'urna van atorgar al còmic més del 70% dels sufragis. Després de que els sondejos es fessin públics, Zelenski va manifestar el seu agraïment als ucraïnesos i la seva família pel seu suport en una compareixença des de la seu de la seva campanya a Kíev. «Ho hem aconseguit junts», va destacar.

Volodímir Zelenski va esmentar expressament els seus pares, però també la dona, el seu equip, tota la gent que ha participat en la seva campanya i l'estudi Kvartal 95, que el va catapultar a la fama. A més, va agrair la seva feina als periodistes, les forces de seguretat, el servei secret i l'Exèrcit, i els voluntaris «que defensen Ucraïna».

Zelenski també va donar les gràcies als que li han donat suport i també als que han votat a favor del seu rival, Petró Poroixenko.