Els serveis d'Intel·ligència de Sri Lanka van ser avisats del risc que es cometés un atac islamista de manera imminent, hores abans de la cadena d'explosions que va tenir lloc el Diumenge de Resurrecció contra esglésies cristianes i hotels de luxe de Colombo i altres ciutats, segons tres fonts amb coneixement directe.

Agents d'Intel·ligència de l'Índia van contactar amb els seus col·legues de Sri Lanka dues hores abans de la primera explosió per informar-los que havien detectat amenaces específiques contra esglésies cristianes, va explicar una font de Defensa de Sri Lanka i una altra del Govern indi. Una tercera font, també de Defensa de Sri Lanka, va confirmar que l'avís havia arribat «hores abans» del primer atac. Una de les fonts de Sri Lanka va precisar que l'alerta terrorista dels agents indis havia arribat dissabte a la nit.

La font del Govern indi va dir que també s'havien enviat missatges similars a les autoritats de Sri Lanka entre el 4 i el 20 d'abril.

Tres esglésies i quatre hotels de luxe van ser atacats per terroristes suïcides diumenge al matí, i van deixar un saldo de 321 morts, entre ells dos gallecs, i 500 ferits. L'organització terrorista Estat Islàmic va reivindicar ahir l'autoria de l'atemptat.