La Fiscalia ha demanat penes de 24 i 25 anys de presó, més deu anys més de llibertat vigilada, per a Rosa Peral i Alberto López, els dos guàrdies urbans de Barcelona acusats d'assassinar al maig del 2017 un company del cos en un triangle amorós.

En l'escrit de qualificació, presentat al jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, el Ministeri Públic acusa d'un delicte d'assassinat la parella de guàrdies urbans processats -en el cas de Rosa Peral amb l'agreujant de parentiu-, que seran jutjats per un tribunal popular. El Ministeri Públic també sol·licita que els processats, de manera conjunta i solidària, indemnitzin amb 785.000 euros el fill, el pare, els germans i l'excompanya sentimental de la víctima, el cadàver carbonitzat de la qual va ser trobat al maig del 2017 en una pista forestal de l'àrea del pantà de Foix.

Segons el Ministeri Públic, els processats es van posar d'acord per assassinar, el 2 de maig del 2017 a la matinada, la parella de Peral al domicili de Vilanova i la Geltrú que compartia amb la víctima, i incriminar en el crim l'exespòs d'ella. La parella d'acusats, que es van conèixer a la Guàrdia Urbana, van iniciar una relació el 2012, quan l'acusada estava casada i vivia amb el seu marit i les dues filles a Vilanova, fins que se'n va separar el desembre del 2016.

Mesos abans de la seva separació, afegeix el ministeri públic, Rosa Peral va iniciar una tercera relació sentimental amb Pedro Rodríguez, també agent de la Guàrdia Urbana, encara que d'una altra unitat, que va mantenir en paral·lel amb les altres dues.

El gener del 2017, Alberto López va descobrir el vincle sentimental que mantenien Peral i Rodríguez i, en venjança, va decidir revelar-li que la dona havia estat simultaniejant totes dues relacions. Entre març i abril del 2017 els processats van iniciar un «progressiu acostament, emocional primer i sentimental després», fins que tots dos van arribar a la conclusió que Rodríguez, «per diverses raons, obstaculitzava la seva relació i situació».