El dirigent nord-coreà, Kim Jong-un, va arribar ahir a la ciutat russa de Vladisvostok confiat que la trobada que mantindrà avui amb el president de Rússia, Vladímir Putin, sigui «útil» per rebaixar les tensions a la península de Corea.

Kim va arribar a Rússia a bord d'un tren blindat a l'estació de Vladisvostok a primera hora del matí. Després d'una recepció d'honor, va ser traslladat a l'illa de Russki, on s'allotjarà durant el seu viatge entre fortes mesures de seguretat, va informar l'agència de notícies Sputnik.

«Espero que aquesta visita sigui útil i reeixida i que durant les negociacions amb l'estimat president Putin pugui discutir en detall qüestions sobre la distensió a la península de Corea i el desenvolupament de les nostres relacions bilaterals», va assegurar Kim en declaracions a la televisió.

Segons va explicar el cap d'Estat de Corea del Nord, la cita arrencarà amb un cara a cara entre els dos dirigents, i continuarà amb una primera trobada de delegacions en format reduït i amb una segona amb la presència de més representants de cadascuna de les dues parts.