Un nen de 6 anys d'Alacant que tenia una leucèmia limfoblàstica aguda de tipus B, i que no responia al tractament convencional, s'ha curat i ha pogut tornar a la seva vida normal gràcies a una nova teràpia genètica, denominada CAR-T 19, que ha sufragat el Sistema Nacional de Salut.

Aquest nen ha estat tractat a l'Hospital de Sant Joan de Déu (HSJD) d'Esplugues de Llobregat, un dels tres únics centres pediàtrics acreditats a Espanya per oferir el tractament CAR-T, amb l'Hospital de la Vall d'Hebron, també a Barcelona, i l'Hospital Niño Jesús, de Madrid.

El petit Álvaro ja ha pogut tornar a casa seva i ahir els metges de Sant Joan de Déu li van donar permís per fer «una vida normal plena i gaudir de la vida», va explicar ahir amb molta emoció la seva mare, Marina.

La mare de l'Álvaro, amb els doctors Miquel Pons, director mèdic de l'hospital barceloní, i Susana Rives, l'hematòloga que ha seguit el cas, van donar a conèixer ahir en roda de premsa els detalls de l'aplicació del tractament CAR-T 19 en el nen.

L'Álvaro va ser diagnosticat de leucèmia limfoblàstica aguda quan era molt petit i, després de rebre el tractament habitual i ser sotmès a un trasplantament de medul·la a Alacant, va recaure de la malaltia i va ser derivat a Sant Joan de Déu, on se li va aplicar el tractament CAR-T 19 la tardor de l'any passat.