El 112 va rebre una trucada dels veïns, que deien que feia temps que no veien les dues inquilines d'un pis que feia mala olor.

La Policia Local i els Bombers d'Alacant van anar a la casa de les veïnes desaparegudes després de la trucada. Allà van trobar el cos d'una dona que havia mort feia 20 dies i es trobava en un estat avançat de descomposició. En el mateix habitatge residia la seva germana, que té una patologia psicològica.

La dona de 53 anys va relatar a la Policia Nacional que pensava que la seva germana, tot i estar estirada a terra, estava viva, segons van explicar fonts policials. La presència de mosques, l'olor i el temps que portaven sense veure les dues germanes ni sentir les seves freqüents baralles va fer sospitar els veïns. Van donar la veu d'alarma i el cadàver va ser descobert el dimecres passat.

En interrogar la germana de la morta i davant la falta de coherència en el seu relat, van procedir a traslladar-la a l'hospital de Sant Joan per sotmetre-la a una exploració, tot i que va ser diagnosticada amb «amnèsia de tipus histèric o dissociatiu».

La dona va manifestar als agents que la seva germana va caure un dia a la seva habitació i que des de llavors no es podia aixecar perquè estava feble. A més, la dona va afegir que tampoc va poder aixecar-la, motiu pel qual va optar per col·locar-li un bolquer i portar-li beguda. A més a més li va col·locar un coixí al cap.

D'aquesta manera va estar aproximadament uns vint dies, el temps que calcula el forense que podria estar morta la dona.