Sobre el terreny, la rivalitat és ferotge. Cal marcar molt bé els límits dels teus actes i de les teves idees per convèncer els votants que ets la seva millor opció. Ara bé, reunits en un ambient distès, la cosa canvia i les tensions del discurs polític deixen pas a les converses amenes i agradables.

Alguns dels candidats ahir reunits per Regió7 no es coneixien personalment. «Tu ets...?», es preguntaven mentre esperaven per ser fotografiats, en grup, com les cares representatives de la Catalunya Central a les generals d'avui. Independentistes o no -val a dir que el sector dur de l'unionisme no tenia presència en la trobada d'ahir-, els discursos polítics dels set candidats ahir presents van quedar en un segon pla. Les converses -tret de les declaracions que van fer per a aquest diari- eren més pròpies d'un grup de persones que es troben per primer cop perquè comparteixen un mateix hobby que no pas de polítics amb idees i projectes antagònics per a un mateix territori.

També n'hi havia, com Tomàs Casero i Mercè Casals, que aprofitaven per comentar amistosament temes relacionats amb el municipi que representen, en aquest cas Sant Fruitós de Bages. Avui, però, tots ells ja deuen haver-se convertit en polítics de nou.