Dos activistes de l'organització ecologista Greenpeace van col·locar ahir unes ulleres de bus a l'estàtua de Colom, ubicada al final de la Rambla de Barcelona, per alertar que el canvi climàtic a la Terra està provocant un augment del nivell del mar.

Addicionalment, la directora adjunta de Programes de Greenpeace, María José Caballero, en una entrevista a EFE Televisió, va criticar que els partits polítics «no han estat a l'altura» durant la campanya electoral, ja que «experts en canvi climàtic de les Nacions Unides ens avisen que ens queden poc més de deu anys abans que els pitjors impactes de canvi climàtic estiguin aquí».

Caballero, que va remarcar que es va tractar d'una acció pacífica, va indicar que ahir a Barcelona van voler «denunciar la indiferència política davant la crisi climàtica durant la campanya electoral».

D'altra banda, Greenpeace ja va desplegar a les Torres de Colón a Madrid fa quinze dies una pancarta al·lusiva a la urgència climàtica per denunciar la falta de tractament polític al respecte.