L'advocat Stéphane Handfield, que va presentar ahir una demanda al Tribunal Federal del Canadà en nom de Carles Puigdemont perquè les autoritats permetin l'entrada al país de l'expresident català, ha dit que la vista del cas no se celebrarà fins a final d'any.

Handfield, conegut advocat de Mont-real, expert en temes migratoris i de refugi, ha declarat a Efe que, «si tot va bé, és possible tenir una audiència davant el Tribunal Federal la tardor vinent, a final del 2019».

La Societat Sant Joan Baptista (SSJB), una associació sobiranista del Quebec, va denunciar ahir que les autoritats canadenques havien revocat el 31 de març l'autorització de viatge electrònica (eTA, per les seves sigles en anglès) que havien concedit amb anterioritat a Puigdemont. L'anul·lació de l'eTA, un document que el Canadà requereix als ciutadans de mig centenar de països que no necessiten visat per entrar i que arriben amb avió, impedeix que Puigdemont pugui arribar per via aèria al Canadà.

Handfield va explicar que Puigdemont «va rebre un primer cor-reu electrònic el 26 de febrer de 2019 indicant que l'eTA havia estat aprovada. Posteriorment, el 31 de març del 2019, va rebre un segon correu electrònic informant-lo que la seva eTA havia estat revocada». L'advocat de Carles Puigdemont va destacar que les autoritats canadenques no han explicat els motius per cancel·lar l'autorització de viatge. Handfield ha explicat que les raons per les quals el Canadà pot negar o anul·lar l'eTA és «si la persona té antecedents penals, és membre d'un crim organitzat, és membre d'una organització terrorista o té una malaltia greu».