Un testimoni de Sant Carles de la Ràpita explica que la policia va entrar "de males maneres" sense intercanviar paraula i que li van deixar la cama adormidaUn testimoni que estava al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Joan Pau Salvadó, ha descrit el que va veure l'1-O i ha dit que va ser un "cop molt fort" perquè no s'esperaven que vingués la policia i esperava que fos com el 9-N.

Segons ha explicat, els agents van entrar sense intercanviar paraula i van començar a treure gent i que, posteriorment, van arribar els antidisturbis. "Ens van apallissar, ens picaven al cap sense cap problemes, a les parts baixes, al fetge, i els més alts quan baixaven pel dolor dels cops els obrien el cap, recordo el so de les porres, veia amics i coneguts del poble", ha detallat emocionat. L'home ha dit que els cops de porra li van deixar la cama "adormida" i que va necessitar assistència mèdica. També ha dit que la gent cridava "desesperada i amb por" i que alguns protegien les dones "dels cops".

A preguntes de la fiscalia, ha reconegut alguns insults com 'assassins' o 'fora les forces d'ocupació' i ha dit que ho condemna però que "entén" que es produïssin en aquell context. "Entenc que algú perdés els nervis en algun moment després de veure com obren caps i colpegen indiscriminadament", ha manifestat. Finalment, ell va votar a Alcanar. "Va ser el millor vot de la meva vida", ha dit.

Els primers votants que testifiquen al Suprem remarquen que "les úniques agressions" eren de la policia

Els primers votants que han testificat al Tribunal Suprem han declarat que la gent no va amenaçar ni llençar objectes a la policia i que "les úniques agressions" eren dels agents antidisturbis. "Ens arrossegaven com maletes, alguns estirant pels cabells", ha explicat el tinent d'alcalde de Sabadell Julià Fernàndez, que ha detallat que a l'escola Nostra Llar li van donar cops de peu i li van trencar les ulleres, la jaqueta i la bossa de mà.

Una altra testimoni ha dit que va passar la nit a aquesta escola i que el matí de l'1-O estaven a la porta del centre "exercint el dret a protesta", asseguts a terra amb les mans alçades i cridant 'Votarem'. Ha dit que els agents van trencar portes i van regirar l'escola però no van trobar material electoral i se'n van endur disfresses i jocs infantils en bosses d'escombraries. Un altre home que era al mateix centre ha dit que la policia els donava "cops de peu provocatius".