El fundador de Wikileaks, Julian Assange, va assegurar ahir a un tribunal de Londres que no vol ser extradit als EUA per enfrontar-se a un judici en relació amb la filtració de documents classificats per part de Chelsea Manning.

Els Estats Units han sol·licitat l'extradició d'Assange, detingut l'11 d'abril a l'ambaixada de l'Equador a Londres després que el país andí li retirés l'asil que li va concedir el juny del 2012. Allà està imputat per conspiració per cometre una intrusió informàtica, un delicte que comporta una pena màxima de 5 anys. Preguntat durant la vista al Tribunal de Magistrats de Westminster si està d'acord amb l'extradició, Assange, que va comparèixer per videoconferència des d'una presó britànica, va dir que no desitja ser extradit als Estats Units. El cas ha estat ajornat fins al 30 de maig, quan hi haurà una vista procedimental, mentre que n'hi haurà una altra de més substancial el 12 de juny.

Assange va ser condemnat dimecres a 50 setmanes de presó per un tribunal britànic per incomplir les condicions de la seva llibertat provisional quan va refugiar-se a l'ambaixada equatoriana per evitar ser extradit a Suècia.