El Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela ha dictat una ordre de recerca i captura contra el dirigent opositor Leopoldo López, que va ser alliberat el passat 30 d'abril per militars rebels i que es troba ara amb la seva família en qualitat d'"hoste" a l'Ambaixada d'Espanya a Caracas. López és el líder del partit opositor Voluntad Popular i va estar durant la jornada de dimarts al costat del "president encarregat" de Veneçuela, Joan Guaidó, i diversos militars revoltats en el que el Govern del president Nicolás Maduro denuncia com un intent de cop d'Estat.

Concretament, el tribunal ha emès una ordre en contra del ciutadà Leopoldo López perquè "continuï complint la seva pena de 13 anys de presó". La nota recorda que López ha complert ja cinc anys, dos mesos i dotze dies de la pena. El comunicat es destaca que és "un fet públic, notori i comunicacional la violació per part de Leopoldo López de la mesura de detenció domiciliària, en aparèixer i haver declarat davant de mitjans de comunicació massius" després del seu alliberament.

Després de constatar que l'aixecament de dimarts no resultaria en un canvi de govern a Veneçuela, López es va refugiar a l'ambaixada de Xile i posteriorment es va traslladar a la d'Espanya. L'Estat ha concedit la nacionalitat als pares de López i altres familiars seus i acull altres líders opositors, com l'exalcalde de Caracas Antonio Ledezma, que va fugir de Veneçuela, i l'activista Lorent Saleh, que va ser alliberat.