La Secretaria General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha començat a pagar aquesta setmana a les entitats d'infància les factures pendents dels últims mesos, que ascendien a més de 25 milions d'euros.

Segons van informar a Efe fonts del departament d'Afers Socials, la conselleria ha establert un pla de programació de pagaments amb prioritat d'aquests recursos i dilluns passat es va crear un nou comitè d'acreditació per agilitar la tramitació de les factures.

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies atribueix al «nou sistema de contractació i pagament mitjançant l'acreditació de serveis» el retard de diversos mesos en el pagament a les entitats socials que gestionen centres públics de menors tutelats.

«Hem fet un nou sistema de contractació i pagament mitjançant l'acreditació de serveis. Aquest nou sistema ha suposat un procés d'acreditació de les entitats prestadores més transparent i més sostenible i un procés d'adaptació dels tràmits de pagaments que ha generat retards de l'abonament de les factures de gener del 2019», van explicar les mateixes fonts.

Segons el departament, es tracta d'«una situació conjuntural que es resoldrà en les setmanes vinents fruit del procés de modificació del sistema».

També argumenten que el sistema d'acreditació permetrà procediments més fàcils i millorar el sistema de contractació i pagaments.

«El compromís del govern, com no pot ser d'altra manera, és pagar totes les entitats que estan prestant serveis. En aquest sentit reiterem el nostre reconeixement al compromís i la professionalitat de les entitats, que com sempre estan treballant en pro de la infància», va assenyalar una portaveu del departament.

També per aquest motiu «estem fent un acompanyament a les entitats en el procés d'acreditació i en la resolució d'incidències derivades del nou sistema», va remarcar la portaveu del departament, que va tornar a insistir en la seva petició al Govern espanyol que els informin prèviament de l'arribada de menors no acompanyats a Catalunya «per poder atendre'ls».