Una piulada de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert va desfermar ahir polèmica a les xarxes i la crítica de diferents partits. Gispert va publicar al seu compte de Twitter una paròdia de la marxa de dirigents de Cs i PP a altres parlaments comparant-los amb «exportacions» de productes porcins.

Davant de les crítiques que va rebre i en resposta a un usuari, De Gispert va assegurar que el seu tuit s'ha interpretat malament i que «ha passat un missatge enviat», donant a entendre que ella no ha creat la imatge.

El president de la Generalitat, Quim Torra, mantindrà la Creu de Sant Jordi 2019 a De Gispert i va donar per «tancada» la «polèmica» protagonitzada per la política catalana.

La imatge que va incloure l'expresidenta al seu tuit utilitza el logotip de l'Associació Catalana de Productors de Porcí. A través del seu compte de Twitter, l'associació se'n va desmarcar i va assegurar que algú anònim va utilitzar la imatge de l'associació.

Per la seva banda, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va qualificar de «pur deliri separatista» que el Govern li hagi concedit la Creu de Sant Jordi, el PSC demana la revocació del guardó, mentre que el PP es refereix a la «medalla d'honor a la xenofòbia».

«Girauta a Toledo. Arrimadas a Madrid. Millo a Andalusia. Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seves exportacions. Segons l'observatori del porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions».

Aquest text es pot llegir en la imatge que ha publicat De Gispert al seu compte. Una imatge que l'expresidenta ha acompanyat d'un text que diu: «Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les nostres institucions».

També a través de Twitter, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensa que «no es pot atorgar la Creu de Sant Jordi a un antic càrrec institucional que s'entesta a insultar els seus adversaris polítics».

Iceta va explicar que els seu grup parlamentari ha presentat una iniciativa per demanar que el Govern li revoqui la Creu de Sant Jordi. La vicesecretaria general del PP, Andrea Levy, va parlar de «misèria moral» i de «medalla d'honor a la xenofòbia». «Alguns haurien de pensar a tornar la seva per no ajuntar-se amb aquesta gentussa. No sé ja si és racisme o directament imbecil·litat», va afegir a través de les xarxes socials. Per la seva banda, l'Associació Catalana de Productors de Porcí es va desmarcar de De Gispert. «Ens sembla una bretolada a la qual no cal fer gaire cas», afegeixen.