L'expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha esborrat un tuit polèmic sobre una paròdia de la marxa de dirigents de Cs i PP a altres parlaments comparant-los amb "exportacions. Tot i que en una nova piulada, De Gispert ha assegurat que mai no ha volgut dir "porcs" a ningú, i subratlla que li "dol" que molta gent ho hagi volgut veure així, el missatge ha causat indignació entre populars i taronges.

De Gispert defensa que la composició a què es fa referència al tuit no és seva. La imatge que incloïa l'expresidenta al seu tuit utilitzava el logotip de l'Associació Catalana de Productors de Porcí, que se n'ha desmarcat.

"Girauta a Toledo. Arrimadas a Madrid. Millo a Andalusia. Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seves exportacions. Segons l'observatori del porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions". Aquest text es podia llegir en la imatge que va publicar De Gispert al seu compte. Una imatge que l'expresidenta ha acompanyat d'un text que diu: "Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les nostres institucions".

PSC demana al Parlament que li revoqui la Creu de Sant Jordi

L'enrenou arriba poc després que la Generalitat hagi decidit atorgar la Creu de Sant Jordi a De Gispert. La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas ha qualificat de "pur deliri separatista" aquest reconeixement, i el PSC ha demanat la revocació del guardó. El PP s'hi ha referit com a "medalla d'honor a la xenofòbia".