1.500 persones segons l'Ajuntament de Barcelona han exigit a la Junta Electoral Central (JEC) que aixequi el veto a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, per a la llista de JxCat a les eleccions europees. En la concentració d'aquest divendres a la tarda davant la delegació del govern espanyol a Catalunya, i convocats per Òmnium, l'ANC, JxCat, ERC i la CUP, els manifestants han demanat unitat a l'independentisme i han cridat "volem votar al nostre president", en referència a Puigdemont. Sota el lema 'Pels drets civils i polítics: prou manipulació electoral', portaveus dels organitzadors de l'acte han llegit un manifest que ha reclamat a l'estat espanyol que "rectifiqui" i accepti els candidats que ha "censurat".

En el manifest que membres de les organitzacions convocants han llegit durant l'acte, han instat l'Estat a "rectificar" i acceptar els candidats que ha "censurat". "Encara hi és a temps via Junta Electoral, Tribunal Suprem o Constitucional. Encara és a temps d'evitar el ridícul internacional i no allunyar-se encara més dels estàndards democràtics europeus", han exigit. Òmnium, ANC, JxCat, ERC i la CUP han recordat que "no els fan por les urnes" i han demanat que tots les opcions polítiques puguin estar representades a les eleccions europees. "Prou vulneracions flagrants contra els drets polítics dels nostres legítims representants", han reclamat. "Les vulneracions de drets i llibertats no quedaran impunes", han avisat.

Les formacions han constatat que el veto a la candidatura de JxCat representa una nova "jugada" de l'estat espanyol que utilitza les institucions per "vulnerar els drets fonamentals de tota la població". "La Junta Electoral s'ha convertit en la nova joguina de l'Estat per intentar desactivar els seus adversaris polítics. Joc brut, arbitrari i antidemocràtic", han criticat. El text també ha carregat contra la JEC en considerar que és "insòlit" que es "censurin" candidatures. Així, han dit que es tracta d'una decisió "fràgil" perquè no compta amb el suport de tots els membres de la JEC i que és "arbitrària" perquè l'ens utilitza una "doble vara de mesurar".

Finalment, el manifest avisa que el veto de la JEC és un atac "molt greu" als principis que sustenten l'estat de dret i el conveni europeu de drets humans i han pronosticat que no passarà "cap filtre" de la justícia europea i que Espanya "tornarà a fer el ridícul a ulls d'Europa".

A banda de la mobilització de Barcelona se n'han fet altres a Tarragona i Girona, davant dels edificis de la delegació i subdelegacions del govern espanyol, i a Lleida a la plaça Ricard Vinyes a les nou de la nit. Simultàniament el president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat a dos quarts de vuit del vespre la concentració a la plaça major de Penelles (La Noguera).