El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, processat per desobediència per l'emissió d'anuncis de l'1-O, ha al·legat que dos directius de la CCMA li van parar un «parany» i el van sotmetre a una «insuportable pressió» perquè assumís una responsabilitat sobre publicitat que no tenia. Així ho sosté l'advocat de Gordillo, Carles Monguilod, en un escrit al qual ha tingut accés Efe, en què demana a la titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que revoqui el seu processament en la causa sobre l'1-O i decreti el seu sobreseïment. Com ja va fer el periodista davant la jutgessa en la seva declaració com a imputat, l'escrit sosté que Gordillo, com a director de l'emissora, té competència en els continguts informatius, però no en la publicitat.

Arran de l'emissió dels anuncis sobre el referèndum a TV3 i a Catalunya Ràdio durant els dies previs a l'1-O, la jutgessa ha processat per desobediència la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach; el director de TV3, Vicent Sanchis; Saül Gordillo, i el director comercial i de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot. Abans que els quatre compareguin el pròxim 10 de maig davant la jutgessa per notificar-los el seu processament, l'advocat de Gordillo sosté que Llorach i Patxot el van pressionar «de forma injustificada i fins a cert punt indecent» i «insuportable» amb correus creuats perquè donés el seu vistiplau a l'emissió dels anuncis de l'1-O, malgrat que era «innecessari», ja que no tenia competències sobre això. Segons l'escrit de l'advocat Carles Monguilod, tant Llorach com Patxot van intentar «insistentment» amb els seus correus «involucrar» Gordillo en allò que intuïen que «podria constituir a la fi la comissió d'un delicte de desobediència», ja que l'urgien a què aprovés l'emissió dels anuncis del referèndum a l'emissora.

La defensa del director de Catalunya Ràdio argumenta que Llorach i Patxot van teixir un «pla premeditat» per «ampliar o expandir» les possibles responsabilitats penals involucrant altres persones en la seva estratègia.