L'alcaldable d'ERC a Barcelona per a les eleccions del 26-M, Ernest Maragall,va criticar ahir que el PSC «avali amb el seu silenci» la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'excloure de les llistes de JxCat al Parlament Europeu Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí. «És particularment greu el silenci socialista sobre aquesta qüestió», va sostenir Maragall abans de reprovar que ni el PSC ni el PSOE hagin tingut «la reacció més mínima, lamentació ni denúncia» sobre l'exclusió de l'expresident i els exconsellers de la Generalitat de la candidatura.

«Al contrari», va afirmar, «s'avala amb el silenci i es justifica una decisió tan explícitament antidemocràtica que el que vol i pretén és alterar les regles de la representació democràtica lliure».

Maragall també va lamentar que la JEC «hagi decidit jugar políticament» en comptes de mantenir «més esforç de neutralitat», i va dir que això no és «innovador», després que la Fiscalia mostri, va afirmar el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, «una bel·ligerància expressa (...) contra Catalunya» durant el judici al procés al Tribunal Suprem. «Hem de combatre'l frontalment i dur a terme tots els recursos que tinguem a l'abast», va afirmar, i va defensar «una acció estratègica» conjunta amb «totes les forces sobiranistes» per «formular un compromís democràtic més enllà de l'estrictament independentista».