El president Carles Puigdemont ha sotmès una segona petició per viatjar al Quebec després que les autoritats canadenques deneguessin l'entrada al país a l'expresident. Així ho han explicat en roda de premsa l'advocat canadenc de Puigdemont, Stéphane Handfield, i el president general de la Societat Saint-Jean-Baptiste (SSJB) de Montréal, Maxime Laporte. Segons han informat, l'equip de Puigdemont ha fet una nova petició per obtenir l''Autorització Electrònica de Viatge' (AEV) necessària per entrar al país. L'objectiu, han apuntat, és que pugui fer una visita al Quebec del 10 al 14 de juny.

Des de la SSJB afirmen que vigilaran "molt de prop" quina és la resposta del ministeri d'Immigració del Canadà. Durant la roda de premsa, Handfield ha dit que s'asseguraran que el procediment "va bé".

"Estem contents d'anunciar que després de les mostres de suport i la gran solidaritat dels quebequesos aquesta setmana, s'ha decidit a tornar a la càrrega amb una nova demanda d'autorització electrònica al govern canadenc", ha afirmat Maxime Laporte des de Montréal.

Al seu torn, el lletrat de Puigdemont ha confirmat que han obtingut "informació" que hi hauria "disposició" per reavaluar la petició del líder de JxCat per visitar el país. A preguntes dels periodistes, i sense entrar en detalls, ha afirmat que no és el primer cop que hi ha hagut problemes entre un client i l'empresa intermediària escollida per tramitar el permís de visita.

L'advocat ho ha afirmat després que el diari 'LaPresse' hagi publicat aquest divendres que l'agència intermediària triada per Puigdemont en la primera ocasió per gestionar l''Autorització Electrònica de Viatge' hauria desatès les peticions d'informació addicional d'Ottawa, motiu pel qual es podria haver denegat l'entrada al país.