El rei i el president de la Generalitat, Quim Torra, coincidiran divendres que ve, 10 de maig, en un dinar commemoratiu i una visita al Saló Internacional de l'Automòbil, ara anomenat Automobile Barcelona, amb motiu del centenari d'aquesta fira.

Segons van explicar ahir fonts de l'organització, Felip VI, Quim Torra i altres autoritats participaran a les 14.00 hores en un dinar amb els organitzadors del saló i les marques participants, mentre que a la tarda, a les 16.00 hores, realitzaran un recorregut per la fira, que se celebrarà de l'11 al 19 de maig al recinte de Montjuïc.

Altres de les autoritats que assistiran a aquests dos actes són la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el president d'Automobile Barcelona, Enrique Lacalle; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.

Es tracta de la primera visita que el monarca realitzarà a Catalunya després de les eleccions generals del 28 d'abril. L'última vegada que Felip VI i el president QuimTorra van coincidir va ser fa una mica més de dos mesos en la inauguració del Mobile World Congress (MWC), la fira més gran de la telefonia mòbil del món, que va tenir lloc del 25 al 28 de febrer a Barcelona i va registrar la xifra rècord de 109.000 visitants.