Milers de persones van sortir als carrers de Barcelona amb motiu del Primer de Maig per demanar a Pedro Sánchez que aprofiti la seva victòria a les eleccions generals per derogar la reforma laboral, recuperar drets socials i laborals que s'han perdut durant la crisi i exigir llocs de treball dignes.

Convocades per UGT i CCOO, unes 30.000 persones, segons els sindicats, i unes 5.000, segons la Guàrdia Urbana, van sortir de la plaça d'Urquinaona a tres quarts de dotze del migdia i van recórrer tota la Via Laietana en un ambient festiu i reivindicatiu.

La manifestació l'encapçalava una gran pancarta amb el lema: «+ drets + igualtat + cohesió, primer les persones» i, com cada any, els diversos col·lectius van aprofitar per fer les seves pròpies reivindicacions. Així, els treballadors de Nissan, que negocien amb l'empresa la sortida de 600 persones de les plantes de Zona Franca i de Montcada i Reixac, a Barcelona, portaven la seva pròpia pancarta, on es podia llegir: «En defensa de la indústria catalana. Sense indústria, no hi ha país».

Treballadors de CaixaBank, del Metro de Barcelona, la Plataforma Unitària de Gent Gran, treballadors del sector de la dependència o col·lectius feministes amb globus morats van sortir també al carrer per fer públiques les seves reivindicacions.

Un grup de treballadors de la UGT va voler recordar l'exconsellera Dolors Bassa, presa a la presó madrilenya d'Alcalá Meco mentre se celebra el judici del procés independentista, amb una pancarta on es veia la foto de la política i sindicalista i es demanava la seva llibertat. Fins i tot la sèrie Joc de Trons va tingut el seu espai en la manifestació, ja que un grup de joves de CCOO disfressat de la «Guàrdia de la Nit» portava una pancarta en què es podia llegir «Som la guàrdia dels teus drets».

En el transcurs de la marxa es va rendir també homenatge a les 82 víctimes mortals en accidents laborals durant l'any passat a Catalunya i es van deixar 82 clavells vermells a les portes de la patronal Foment del Treball. En els parlaments, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, va dir que el 28A es van omplir les urnes de vots per la democràcia, la justícia i la llibertat.

Per això, va dir a Pedro Sánchez que ja «no hi ha excuses» per derogar les reformes laborals i va assegurar que Catalunya va demostrar el passat 28 d'abril que vol polítiques «més d'esquerres i més diàleg», i que els problemes polítics se solucionin de manera política i no als jutjats.