La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, i el líder laborista, Jeremy Corbyn, van atribuir ahir la garrotada que tant conservadors com laboristes van rebre en les eleccions municipals celebrades dijous a Anglaterra a la mala gestió del Brexit que han fet els dos partits.

«Aquestes eleccions han estat molt difícils per al nostre partit. Encara han de sortir els resultats, però el panorama és clar», va dir la premier en una reunió del Partit Conservador a Gal·les.

May va reconèixer que «és un moment difícil» per als conservadors britànics, si bé va instar-los a assumir el «privilegi» i la «responsabilitat» de «fer alguna cosa realment històric».

«El missatge de les eleccions d'ahir va ser clar per a nosaltres i per al Partit Laborista: seguiu endavant i aconseguiu el Brexit», va dir May.

En la mateixa línia, el ministre d'Exteriors, Jeremy Hunt, va afirmar que els dos grans partits «han fracassat» a l'hora de fer realitat el mandat del referèndum del Brexit. Hunt va advertir, a més, en declaracions a BBC, que, si la paràlisi parlamentària es manté, els dos partits portaran aquesta càrrega a les eleccions generals.