El comandament dels antiavalots de Mossos el 20 de setembre del 2017 va relatar ahir al judici que l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez li havia exigit de manera «altiva i prepotent» que retirés els seus agents dels voltants de la conselleria d'Economia i l'havia advertit que trucaria «al president i al conseller».

«Trapero està boig, s'ha begut l'enteniment. Treu la Brimo [els antiavalots] d'aquí». Això va ser el que li va dir Sànchez aquell dia en la primera comunicació que havien mantingut, segons va recordar l'intendent de Mossos en el judici del procés.

En la seva declaració, el testimoni de la defensa de l'exconseller Joaquim Forn va defensar l'actuació dels Mossos aquell dia, però alhora va criticar «l'altivesa» de Sànchez, que «va donar per fet» que li podia demanar que retirés els seus agents: «Em va dir que trucaria al president i al conseller i que em faria fora». Ell, va recalcar, després de veure que parlava per telèfon i un cop li havia deixat clar que podia «trucar al papa de Roma», va tallar relacions amb Sànchez fins que poc després la seva actitud va canviar «de la nit al dia» i li va oferir «col·laboració» per «calmar els ànims» dels congregats mentre els agents intentaven arribar a l'edifici.

De fet, segons un altre comandament dels Mossos, es va oferir a col·laborar en la sortida de la comitiva judicial.