El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer ahir una crida a totes les forces sobiranistes a «retrobar-se en la unitat», amb la finalitat d'aconseguir el més ràpid possible la independència de Catalunya, i va prometre que no li «tremolarà el pols» per aconseguir aquest objectiu.

Durant un dinar posterior a l'assemblea general ordinària de l'ANC, es va celebrar ahir a Tarragona, Torra va dir que, com a president de Catalunya, treballarà «incansablement per aconseguir aquest acord estratègic de totes les formacions independentistes».

«Després d'aquesta cita electoral (la del 28-A) hem de ser capaços de retrobar-nos en la unitat», ja que «hem de ser capaços de prendre el camí que ens porti de manera més ràpida i eficaç a la independència», va dir.

L'assemblea de l'ANC va aprovar ahir el seu full de ruta per al període 2019-2020, que defensa l'aplicació d'una declaració unilateral d'independència (DUI) si els partits sobiranistes obtenen més del 50% dels vots en les pròximes eleccions al Parlament.

Acompanyat de la presidenta d'aquesta entitat independentista, Elisenda Paluzie, el president va agrair a l'Assemblea Nacional de Catalunya que «una vegada més estigui aquí» i que es mantingui «fidel al mandat de l'1-O i a l'objectiu que tots tenim: la independència de Catalunya».

«Si hi ha algú que sempre és aquí és l'Assemblea», va assenyalar Torra, qui va destacar que l'ANC vol arribar a la independència «per mitjans democràtics, no violents, i amb els actes de determinació que calgui fer».