JxCat va denunciar ahir abans de saber la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que la candidatura concorre a les eleccions europees del 26-M en «desigualtat de condicions», ja que no ha pogut començar a imprimir les paperetes.

En roda de premsa, la diputada electa de JxCat Laura Borràs va lamentar que hagin d'anar superant una «cursa d'obstacles» davant l'estratègia de l'Estat que, segons va dir, té el «desfici» de perjudicar-los i «vol dificultar» la presència de Carles Puigdemont a la llista.

Davant d'aquesta situació, la candidatura estudia fórmules per fer arribar els més de 5,5 milions de paperetes a les cases dels electors. Segons Borràs, és «força difícil» solucionar la situació tenint en compte els terminis i que no es pot començar la impressió fins que la JEC autoritzi la llista.

Borràs va lamentar que JxCat surti en «clar desavantatge» quan només falten tres dies per a l'inici de la campanya electoral de les europees del 26-M.

En aquest sentit, va assenyalar que l'Estat espanyol incompleix els seus propis terminis ja que dissabte vencia el termini per resoldre les al·legacions presentades per JxCat. «El Suprem ens dona la raó però no serveix de res perquè ens cal l'autorització de la JEC per fer la impressió de les paperetes», va explicar.

Borràs va dir que JxCat no ha rebut cap notificació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la ronda de contactes posterior al 28-A. I va considerar que «estaria bé» que anés fins a Soto del Real per trobar-se amb els diputats electes que són a la presó.