L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias va dir que els voluntaris de l'ANC estaven «molt preocupats» pel fet que dins dels cotxes de la Guàrdia Civil hi hagués armes. Segons va afirmar, va tenir un «ensurt» del qual encara no s'ha recuperat. «Jo que he fet la mili vaig pensar que era una barbaritat deixar armes als cotxes i que li cauria un paquet a qui ho va fer», va destacar al Suprem, on va testificar a petició de les defenses. També va descriure una actitud «de reivindicació nacional però pacífica i tranquil·la» de la gent concentrada a Economia, on va arribar pels volts de les sis de la tarda.

A més, va afegir que en totes les manifestacions independentistes sempre s'intenta que «ningú cometi cap ximpleria» i que els líders d'ANC i Òmnium en tot moment feien «crides a la calma» i demanaven a la gent que «avisessin» si detectaven algun «provocador».

Trias també va relatar que abans d'anar a les instal·lacions del departament d'Economia s'havia adreçat a la seu de la CUP quan va saber que la policia hi intentava entrar sense ordre judicial. Va reconèixer que la seva relació amb el partit «no sempre és excel·lent» però que considerava que els havia de demostrar el suport en aquella situació. «Això no podia ser», va dir, en relació amb l'intent de la policia espanyola d'entrar a la seu del partit.

A preguntes del lletrat Francesc Homs, va emfatitzar que després va anar a Economia a «donar suport» a la gent que era dins la conselleria i que en cap cas va anar-hi per «impedir l'actuació de la comitiva judicial». «Jo sé què vol dir trobar-se en una situació no buscada que et difamen o et fan un tractament irregular d'una informació», va dir Trias, unes valoracions que el president del tribunal va tallar demanant al lletrat que fes una altra pregunta.

Però ahir Trias no només va parlar en el judici del procés. En compareixença als mitjans, després de declarar, l'exalcalde de Barcelona va expressat «satisfacció» després que el jutjat contenciós administratiu 2 de Madrid hagi determinat que l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí poden presentar-se a les eleccions europees del 26 de maig i hagi revocat el veto de la Junta Electoral Central (JEC).

Per a Trias, era «una injustícia» que no se'ls permetés concórrer a les europees i hauria suposat «un escàndol internacional». Va explicar que havia accedit a substituir Comín a la llista de JxCat com a «mesura provisional». «Només per poder presentar una candidatura i que no ens diguessin després que no la podíem presentar», va dir a les portes del Tribunal Suprem.