L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al conseller d'Interior, Miquel Buch, acusant-lo d'abandonar la seguretat ciutadana a la capital catalana i ha insinuat «motius partidistes» per fer-ho. Colau retreu a Buch que malgrat les demandes del consistori de comptar amb més recursos policials per abordar el creixement dels delictes, sobretot en zones de la ciutat com ara Ciutat Vella, i en un context «agreujat» per l'alerta antiterrorista, Interior no ha respost amb més efectius.

Colau explica que tot i que l'octubre passat es van acordar més recursos policials, principalment al districte de Ciutat Vella, on es concentra el major nombre de fets delictius, els darrers mesos, els veïns dels barris s'han queixat de la reducció de la presència del dispositiu, les demores o la manca de resposta de les trucades. L'alcaldessa també explica que la Guàrdia Urbana ha requerit suport d'ordre públic a la plaça Reial, pels disturbis provocats pels seguidors del Liverpool, i al dispositiu del Portal de la Pau, contra la venda ambulant.

L'alcaldessa recorda que es va haver de retirar aquest darrer cap de setmana el dispositiu conjunt amb la Policia Portuària per la manca de suport dels Mossos d'Esquadra. Colau retreu també a Buch la seva absència a la Junta Local de Seguretat del mes d'abril, que es va convocar, diu l'alcaldessa, després de modificar-ne l'agenda segons la disponibilitat del conseller. L'alcaldessa també remarca que la darrera junta de seguretat del districte de Ciutat Vella es va haver d'anul·lar perquè cap representant polític del departament d'Interior havia confirmat la seva presència.

Per això li demana una col·laboració «imprescindible» entre les dues administracions i insinua «motius partidistes» en aquesta actuació.

La conselleria d'Interior va desmentir «radicalment» les acusacions de Colau, i va negar que existeixi una deixadesa dels Mossos d'Esquadra a la capital catalana per motius electorals.