La mort d'un nadó prematur diumenge passat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, per una infecció causada pel bacteri Klebsiella, ha estat desvinculada dels dos casos de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on van morir també dos nadons per les mateixes causes, en tractar-se de ceps diferents.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, i el cap de Pediatria del centre gironí, Lluís Mayol, van confirmar ahir que es tracta de casos diferents i van qualificar d'«habituals» aquest tipus de problemes en nens de 24 setmanes i 600 grams de pes.

Guix va recordar que aquests pacients són «extremadament fràgils», amb una immunitat feble que els converteix en blanc d'infeccions per aquest i altres bacteris. Com a exemple, va detallar que, a Catalunya, s'han declarat nou brots d'aquest tipus entre el 2015 i el 2018, amb 94 afectats i set morts.

El brot de Girona s'ha donat per «controlat», i tant Joan Guix com Lluís Mayol van insistir que «no té res a veure amb el que va succeir a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, encara que sigui el mateix bacteri», en tractar-se de ceps diferents. A l'Hospital Josep Trueta segueixen ingressats tres nens més, portadors del bacteri Klebsiella, però Mayol va mostrar el seu convenciment que rebran pròximament l'alta. El focus del brot de Girona de moment no ha estat trobat, com tampoc el de Barcelona.