El portaveu parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha anunciat que el seu grup votarà en contra de la designació del líder del PSC, Miquel Iceta, com a senador autonòmic, ja que critiquen que els socialistes no els han contactat per negociar el seu suport i que han conegut la notícia pels mitjans.

"Així no es fan les coses, no és forma de prendre decisions, ho hem sabut a través de la premsa. No podem supeditar les institucions catalanes a les decisions de cadires que prengui el PSOE", ha assegurat Sabrià hores després que es fes públic que Iceta ha acceptat l'oferta de Pedro Sánchez per presidir el Senat, per a la qual cosa abans ha de ser designat senador autonòmic.

El portaveu dels republicans ha defensat que, abans de portar a votació el nomenament, el PSC s'hauria d'haver-se assegurat els suports dels diferents grups, i ha suggerit que si no s'ha dirigit a ERC és perquè ja té l'aval d'altres formacions com Ciutadans.

Per tenir el "sí" dels republicans, ha concretat, els socialistes haurien de respondre abans "a moltes coses"; per exemple, la seva postura en relació amb el suplicatori que el Suprem manarà al Senat per sol·licitar autorització per continuar amb el judici en marxa contra els responsables del procés. "Seria un exemple excel·lent de les respostes que ha de donar el PSOE", ha afegit.