L'expresident Carles Puigdemont té previst emprendre accions legals després que la JEC intentés excloure'l de les eleccions europees, segons va avançar ell mateix al programa Tot es mou de TV3 i va confirmar l'ACN. L'expresident va assegurar en una entrevista que el veto ara anul·lat va ser «un abús de llei», i va anunciar accions per prevaricació. Amb tot, segons va matisar la defensa de Puigdemont, les accions que s'emprendran no seran contra tots els membres de la JEC sinó contra els «responsables» d'intentar apartar-lo. «No tots són culpables», va aclarir el seu equip jurídic.

El líder del PP, Pablo Casado, va anunciar ahir des de la Moncloa que la seva formació presentarà un recurs contra la sentència que permet que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí es presentin a les eleccions europees. «A un pròfug de la justícia no se li hauria de donar el benefici de representar el seu país a les institucions comunitàries», va dir Casado.

El PP i Cs van ser les dues formacions que van recórrer la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí a Europa, i malgrat que la JEC els va donar la raó, finalment la Fiscalia, el Tribunal Suprem i els contenciosos administratius de Madrid s'han posicionat a favor del dret dels tres exmembres del Govern de la Generalitat a presentar-se a les eleccions.