El PSOE ha escollit a Miquel Iceta, càmera en què ha aconseguit la majoria absoluta després de les eleccions generals del passat 28 d'abril. Iceta no és senador, de manera que ha de ser designat pel Parlament de Catalunya en substitució de qui ara ocupa aquest càrrec pel PSC, l'expresident de la Generalitat José Montilla, segons han informat a Europa Press fonts socialistes.

El líder del PSC substituirà Pío García-Escudero a la cambra alta espanyola. Iceta serà nomenat demà senador per designació parlamentària a la cambra catalana. Serà proposat com a president del Senat durant la votació del 21 de maig, data que es constitueixen les corts espanyoles i s'escullen els càrrecs parlamentaris de la nova legislatura.

Iceta, primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units, ha rebut la proposta per part del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Fonts socialistes expliquen que ara caldrà seguir els tràmits previstos per tal que el Parlament el designi senador autonòmic. L'executiva del PSC ampliada amb els primers secretaris del partit es reuneix aquest dimecres a les 19:00 hores al Casal Socialista Joan Raventós.