El PSOE ha obert aquest divendres la campanya electoral de les eleccions autonòmiques i municipals homenatjant el que va ser secretari general del partit i vicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, en estat extremadament greu per culpa d'un ictus. En un acte a Vicálvaro al que no ha assistit el president del govern espanyol -que ha abandonat la cimera europea de Sibiu i s'ha desplaçat a l'Hospital Universitari Puerta de Hierro de Majadahonda- el PSOE ha expressat el "respecte, l'admiració i l'estima del seu partit de sempre". "El millor homenatge que li podem fer és guanyar les eleccions del 26 de maig, ell ens ajudarà", ha afirmat el secretari general del PSOE de Madrid, José Manuel Franco. Amb el lema "sempre endavant" el PSOE vol revalidar la victòria de les generals i tenir el mapa de vermell, tal com augura el CIS, que el situa com a partir més votat a 10 de les 12 CCAA on se celebren eleccions el 26 de maig.

Franco ha obert el primer acte dels socialistes per les eleccions europees reconeixent que "el to, la música i la intensitat" de les seves paraules no eren les "habituals" i fins i tot ha dit que el to utilitzat era "una de les pitjors formes de començar una campanya electoral". Franco ha dedicat unes paraules a Rubalcaba, "un magnífic company que en aquests moments potser estigui vivint els últims moments de la seva vida".

El també diputat electe al Congrés per Madrid ha afegit que "no només el nostre partit, sinó que Espanya li deu moltíssim a la figura política i personal d'Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui des d'aquí transmetem tota la força, ànim i solidaritat". Franco ha dit que "ahir, avui, demà, estigui on estigui" Rubalcaba "tindrà sempre el respecte, l'admiració i l'estima del seu partit de sempre".

Franco ha exposat que el "millor homenatge" que poden rendir a Rubalcaba és guanyar les eleccions del 26 de maig. S'ha mostrat convençut que els "ajudarà a guanyar". Ha demanat, però, no confiar-se. "Ens equivocarem si pensem que tota la feina està feta", ha dit, perquè ha argumentat que a la "inèrcia" del resultat de eleccions generals i la "magífica feina" que considera que ha fet els darrers deu mesos el govern espanyol, ha apuntat que cal seguir "mobilitzant" els votants. Ha alertat que el seu "pitjor enemic" pot ser "un excés de confiança". "No us fieu ni de les enquestes quan són bones, el que s'ha de fer amb les bones enquestes és millorar-les", ha reblat.

Per la seva banda, el candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid, Angel Gabilondo, s'ha emocionat recordant Rubalcaba com una persona "entranyable". Ha volgut també recordar la dona de l'exministre socialista per demanar respecte per la seva intimitat i silenci. Durant la seva intervenció ha dit que la campanya era un "desafiament terrible" i que pel que fa a les eleccions europees el moment és "crucial" perquè estan en joc "els drets i les llibertats" ja que hi ha partits que "no simplement són de dretes, que n'hi ha, sinó que estan subeditats a plantejaments que són ultradretans".