La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat recurs contra la sentència absolutòria de l'expresident del Barça, Sandro Rosell, la seva dona, Marta Pineda, el seu soci, Joan Besolí, i dues persones més.

En l'escrit, la Fiscalia de l'Audiència Nacional considera que des del punt de vista «tècnic» s'ha produït «un error en valoració de la prova» i sol·licita un nou judici amb un tribunal diferent.

El ministeri públic argumenta que l'absolució només es justifica si hi ha «un dubte raonable però no qualsevol tipus de dubte» i considera que en aquest cas hi ha hagut «falta de lògica econòmica» en l'activitat de Rosell. A més, defensa que els negocis de l'expresident blaugrana que han quedat provats a la sentència són «absolutament irregulars i sense sentit». Al final del judici, la Fiscalia va rebaixar la petició de pena d'11 a 6 anys.

El 24 d'abril passat l'Audiència Nacional va absoldre l'expresident del Barça i els altres quatre acusats d'un delicte de blanqueig de capitals i organització criminal. Rosell havia estat empresonat -juntament amb el seu soci Joan Besolí- des del maig del 2017 i el tribunal el va alliberar enmig del judici, atenent una petició de la seva defensa.

Al final del judici, a la fase de conclusions, la Fiscalia va rebaixar la petició de la pena contra Rosell d'11 a 6 anys de presó. Quan es va dictar la sentència absolutòria, però, el ministeri públic ja va avançar que estudiava recórrer-la. Un anunci que va formalitzar ahir amb un escrit que signa el tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo.