El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha reaccionat a través de Twitter a la notícia de la mort del que fou vicepresident, exministre de l'Interior i exsecretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Ha destacat que era un "home d'estat i un socialista compromès" i que ha dedicat una vida a "servir el seu país". També ha reivindicat la contribució a acabar amb la banda terrorista ETA i ha dit que "porta la seva firma", com "grans avenços socials". "Gràcies Alfredo. Tots, Espanya i el PSOE estarem sempre en deute amb tu", escriu al seu compte de Twitter, on mostra expressament "l'estima" per a la seva dona Pilar, la família i amics. El president es dirigeix ja cap a l'hospital on està previst que faci declaracions.

Per la seva banda, el PSOE també ha reaccionat a través de Twitter a la seva mort. "Estem sense paraules i trencats pel dolor. Ens deixa un home bo i brillant en tots els sentits. Ens deixa un home d'Estat que va treballar per la pau i el benestar de tots i totes. Gràcies Alfredo i fins sempre", escriuen els socialistes.

Sánchez havia anul·lat la seva participació aquesta tarda en un míting de campanya a Barcelona i havia avançat la tornada de la cimera de líders europeus que s'estava fent a Romania. Va arribar dijous al vespre a Madrid per fer costat a la família.

Pérez Rubalcaba ha mort als 67 anys per un infart cerebral. Estava ingressat a l'hospital Puerta de Hierro des del dimecres al vespre.