Representants de la política espanyola, els reis emèrits i centenars de ciutadans acomiaden aquest dissabte Alfredo Pérez Rubalcaba a la capella ardent instal·lada al Congrés dels Diputats. La viuda de l'exvicepresident, Pilar Goya, ha estat acompanyada des de la reobertura de l'espai, a les nou del matí, pel president espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta del parlament espanyol, Ana Pastor. Entre d'altres han acudit al Congrés els expresidents socialistes José Luis Rodríguez Zapatero i Felipe González, i l'expresident de la Generalitat José Montilla. També hi han assistit els reis emèrits Juan Carlos i Sofia. Està previst que la capella ardent tanqui a les dues del migdia i que Rubalcaba sigui incinerat aquesta tarda al tanatori madrileny de Tres Cantos en la més estricta intimitat per voluntat de la família.

Pel Saló dels Passos Perduts del Congrés, entre altres personalitats, hi han passat els actuals ministres Carmen Calvo, Adriana Lastra, José Luis Ábalos, Cristina Narbona. També expolítics socialistes com José Montilla, José Luis Rodríguez Zapatero, Felipe González, Javier Solana, José Blanco, Trinidad Jiménez, Susana Díez, Elena Salgado, Alfonso Guerra i Patxi López.

També s'hi han vist desenes de polítics d'altres formacions polítiques. Entre d'altres el president del PDECat, David Bonvehí, i l'exsenadora del mateix partit, Marta Pascal. També la dirigent d'Unides Podem Irene Montero, l'exministre del PP Federico Trillo, la també exministra del PP Pilar del Castillo, així com el jurista espanyol Baltasar Garzón.