Els ciutadans de Catalunya que s'oposen a la independència superen els que hi estan a favor, amb el 48,6% que no volen que sigui un estat independent i el 47,2% que sí, segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). És la primera vegada des del mes de juny del 2017 que els contraris a la independència de Catalunya superen els que hi estan a favor.

El 40,4% dels enquestats se sent tan espanyol com català, el 26,1% només català, el 21,4% més català que espanyol, el 5,1% només espanyol i el 3,1% més espanyol que català.

El 49,3% veu poc probable que el Govern espanyol ofereixi a Catalunya un acord que sigui acceptable per la majoria del Parlament, el 27,4% gens probable, el 13,9 força probable i el5,9 molt probable.

El 35% vol que Catalunya sigui un estat independent, el 29,4% opta per un estat dins d'una Catalunya federal, el 25,8% prefereix que continuï sent una comunitat autònoma d'Espanya i el 6%, una regió espanyola. En una escala del zero al deu, els catalans situen de mitjana el seu sentiment catalanista en el 6,80, l'espanyolista en el 4,10 i l'europeista en el 6,62.

En aquesta línia, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va demanar ahir al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, que deixi de «fer gestos» als independentistes «com si fossin una majoria» a Catalunya perquè no ho són i el que volen és «trencar la igualtat dels espanyols i dividir Espanya». «És clar que no són majoria», va proclamar des de Saragossa, i va destacar que aquesta enquesta diu que els independentistes «no són majoria».