Els Mossos d'Esquadra han recuperat dos cartells de l'il·lustrador valencià Josep Segrelles i Albert (1885-1969), valorats en 30.000 euros, que dos homes van robar i van vendre a Girona a un antiquari que els va revendre a Anglaterra.

En un comunicat aquest dissabte, la policia catalana ha explicat que el robatori es va produir el 22 de febrer a Cornellà de Llobregat (Barcelona) mentre l'amo dels cartells els carregava per traslladar-los a una exposició temporal a València.

Els investigadors han identificat els dos homes que van sostreure les obres i les van vendre al mercat de segona mà que se celebra cada setmana a Celrà (Girona).

A Celrà els va comprar un antiquari anglès que viu a Girona i les va revendre en una fira d'antiguitats a Ardingly (el Regne Unit) a un home que també era anglès.

Tots dos compradors han col·laborat amb la policia i l'amo va recuperar el 3 de maig els cartells en bon estat de conservació.

L'il·lustrador Josep Segrelles i Albert va néixer a Albaida (València), es va formar a la Llotja de Barcelona i el 1924 va guanyar el concurs del FC Barcelona per commemorar el 25 aniversari de la seva fundació.

El 1927, l'artista va treballar a París i Londres, on va fer il·lustracions per 'London News' fins el 1935, i posteriorment es va desplaçar a Nova York.