El 60,2% dels catalans desitja un govern del PSOE amb Podem per a aquesta legislatura, mentre que el17,6% el prefereixen del PSOE en solitari, segons indica un sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.

El resultat indica que la majoria de catalans se senten «satisfets» amb els resultats de les eleccions del 28-A, amb un grau de satisfacció mitjà de 6,23 sobre 10. Per partits, és l'electorat del PSC el que se sent més satisfet (97,7%), però també expressen la seva satisfacció elevada els d'En Comú Podem (89,8%) i d'ERC (87,4%).

Pel que fa al Govern que desitjarien que es formés, el 13,8% es decanta per un Executiu de PSOE amb Ciutadans. Una dada que crida l'atenció de l'enquesta és que el 88,4% dels votants de Ciutadans sondejats preferiria que el futur Govern fos de coalició entre el partit taronja i el PSOE, la qual cosa indica, segons el CEO, una «dissonància» respecte al compromís de la direcció que encapçala Albert Rivera de no pactar amb Pedro Sánchez.

Si bé la majoria de catalans se senten «satisfets» amb els resultats del 28 d'abril, hi ha un nivell d'escepticisme molt elevat respecte a la possibilitat que els comicis puguin servir per solucionar el conflicte català. En concret, el 49,3% considera «poc probable» que el Govern acabi oferint un acord acceptable per a la majoria del parlament català, i el 27,4% ho veu «gens probable».