El ministeri de Salut de la RD del Congo va confirmar que el nombre de morts causat pel brot d'Ebola que va començar l'abril del 2018 ja ha arribat als 1.105 i que el total de casos confirmats ha depassat els 1.500.

Segons un balanç publicat divendres a última hora en el seu compte oficial de Twitter, el ministeri va verificar aquesta setmana almenys 23 casos nous i 310 més de sospitosos. Katwa és la zona més afectada, amb 360 morts, seguida de Butembo amb 176 i Beni amb 160.

El secretari general de l'ONU, António Guterres, va alertar aquest dijous que el brot segueix sense estar contingut, per la qual cosa va apel·lar a la solidaritat internacional per reforçar la resposta «en aquest moment crític».

El brot s'ha vist agreujat pels atacs de milícies, amb cinc d'aquests assalts contra els centres de tractament de l'Ebola els últims mesos, la qual cosa va propiciar que Metges Sense Fronteres suspengués temporalment les seves operacions en dues de les zones més afectades.

Part de la població de la zona ha mostrat la seva suspicàcia envers els treballs de resposta davant l'Ebola. El president, Félix Tshisekedi, va demanar col·laboració amb els treballadors sanitaris.